Επιστολή Εργατικού Κέντρου για την υποστελέχωση τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Χίου

Αξιότιμοι κύριοι,

Για μία φορά ακόμα είμαστε υποχρεωμένοι να σας επισημάνουμε την επείγουσα ανάγκη να στελεχωθεί με στοιχειώδη επάρκεια το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Χίου του ΣΕΠ.Ε. Αυτή η ανάγκη είναι περισσότερο επιτακτική αυτή την περίοδο , κατά την οποία εντείνεται η παραβατικότητα των εργοδοτών στις επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά (ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ), αλλά επιπλέον ειδικά για φέτος παρουσιάζεται και καταστρατήγηση  των ειδικών μέτρων που ισχύουν λόγω κορωνοϊού (αναστολή σύμβασης, πρόγραμμα Συνεργασία κλπ). Όπως γνωρίζετε, στο Τμήμα υπηρετούν μόνο 2 υπάλληλοι, οι οποίοι δεν επαρκούν, παρ’ όλο που καταβάλλουν φιλότιμη προσπάθεια, να καλύψουν το ελεγκτικό έργο που απαιτείται για να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της Χίου.

Μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΤΕΕΣ Χίου, προτείνουμε να στέλνεται τακτικά, τουλάχιστο μία ή δύο φορές το μήνα, στη Χίο κλιμάκιο Επιθεωρητών Εργασίας από το ΤΕΕΣ Λέσβου όπου υπηρετούν 11 υπάλληλοι. Αυτό έγινε κατά το τετραήμερο 8-11 Ιουλίου 2020 και το θεωρούμε θετικό, αρκεί να μην είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο.

Είμαστε σε αναμονή των ενεργειών σας  και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.